A házias mákpite előnye, hogy nem kell külön tésztát és tölteléket készíteni, csak kavard össze a hozzávalókat.
Ha a családi ebéd után hiányzik valamilyen desszert, készíts mákpitét! Régimódi édesség, amit egész biztos, hogy kóstoltál már, ha máskor nem, gyerekkorodban. Dobd fel friss vagy kandírozott gyümölcsökkel, a kicsit savanykásabb ízek is jól mennek az édeskés tésztához.
Hozzávalók:
* 20 dkg liszt
* 20 dkg mák
* 20 dkg cukor
* 3 db tojás
* 2.5 dl tej
* 1 csomag sütőpor
* mazsola
* aszalt, kandírozott gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és keverd ki jól, majd öntsd hozzá a tejet. Egy másik edényben vegyítsd a mákot, a sütőport, a lisztet, a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöket, majd részletekben dolgozd a tojásos keverékhez. Ha a massza csomómentes, egyengesd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy akár tortaformába, és told előmelegített sütőbe.
Süsd meg 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt, majd tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha nem lesz ragacsos a tésztába szúrt tű, biztosan átsült. Amennyiben ragad rá massza, süsd még egy kicsit. Ha kihűl, vágd fel tetszés szerint.
Ha a családi ebéd után hiányzik valamilyen desszert, készíts mákpitét! Régimódi édesség, amit egész biztos, hogy kóstoltál már, ha máskor nem, gyerekkorodban. Dobd fel friss vagy kandírozott gyümölcsökkel, a kicsit savanykásabb ízek is jól mennek az édeskés tésztához.
Hozzávalók:
* 20 dkg liszt
* 20 dkg mák
* 20 dkg cukor
* 3 db tojás
* 2.5 dl tej
* 1 csomag sütőpor
* mazsola
* aszalt, kandírozott gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és keverd ki jól, majd öntsd hozzá a tejet. Egy másik edényben vegyítsd a mákot, a sütőport, a lisztet, a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöket, majd részletekben dolgozd a tojásos keverékhez. Ha a massza csomómentes, egyengesd sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe vagy akár tortaformába, és told előmelegített sütőbe.
Süsd meg 180 fokon körülbelül 25-30 perc alatt, majd tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha nem lesz ragacsos a tésztába szúrt tű, biztosan átsült. Amennyiben ragad rá massza, süsd még egy kicsit. Ha kihűl, vágd fel tetszés szerint.
0 Megjegyzések