A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezekre figyeljen, ha télen le akarja mosni a kocsiját

A német autóklub (ADAC) összeállításából olyan alapvető tényekre világítottak rá, amiket minden autósnak érdemes ismernie.

Ebben a témában a leginkább aktuális, a mostani időjáráshoz kapcsolódó téli autómosás is, amellyel kapcsolatban leszögezték: télen is csak akkor szükséges a járművek tisztítása, ha az esztétikai okokból javasolt – számolt be róla az Infostart a Pénzcentrum információira hivatkozva.

Az autósok körében élő hit, amely szerint a télen utakra szórt só és homok károsítja az autókat, részben tényleg igaz. Ám azt érdemes tudni, hogy a sértetlen fényezésben egyáltalán nem tudnak kárt tenni, csak a lakkhibák és rozsdafoltok környékén. Így az aszfaltra kiszórt só és homok csak a már eleve meglévő hibát tudja súlyosbítani.

Az új autók alváza egyébként már eleve védve van a korróziótól, míg a régi típusú járműveket utólag is le lehet kezelni különféle védőanyagokkal. Az aranyszabály azonban mindenkor és minden járműre igaz, tartósan nulla fok alatt tilos az autómosás. Ez azért fontos, mert a meleg, tisztítószeres víz egyfajta hősokkot okoz a jéghideg kocsi burkolatán. Ez is elsősorban a már korábban károsodott, például az újrafestett felületekre veszélyes.

Amit még fontos tudni, hogy a téli autómosás előtt nem szabad, hogy legyen az autókon hó- vagy épp jégmaradék, mert megkarcolhatják a burkolatot a kefe által.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések