A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, roppanós brokkolisaláta baconnel, ínyenc szósszal: köret és főétel is lehet

Ez a brokkolisaláta annak ellenére könnyű és diétába is illeszthető, hogy bacon is van rajta.

Télen is muszáj a vitaminpótlásról gondoskodni, ehhez pedig a különböző saláták jól jönnek. Bár ilyenkor nem könnyű friss zöldségekhez jutni, egészséges brokkolit biztosan találsz a boltban. Cheddar helyett más sajtot is használhatsz. Az öntetet ne hagyd le róla, hisz a saláta sokkal finomabb, gazdagabb ízvilágú lesz tőle.

Hozzávalók:

    1 fej brokkoli
    10 dkg bacon
    5 dkg cheddar sajt
    5 dkg trappista
    1 fej lila hagyma
    só

Az öntethez
    6 evőkanál olívaolaj
    1 teáskanál citromlé
    1 gerezd fokhagyma
    só
    bors

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, és alaposan mosd meg. Rakd forrásban lévő vízbe, és főzd öt percig. Mindenképpen jó, ha kicsit roppanós marad. A bacont vágd apróra, pirítsd meg, majd szedd ki a szalonnadarabokat, és csepegtesd le papírtörlőn. A lilahagymát vágd karikákra vagy kockára, a cheddart reszeld le, a trappista sajtot vágd kis darabokra, majd forgass össze mindent egy tálban.

Az öntethez keverd össze az olívaolajat a citromlével, a préselt fokhagymával, ízlés szerinti sóval és borssal, locsold meg vele a salátát, majd óvatosan forgasd össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések