A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű parmezános, padlizsános spagetti: ízletes ebéd 25 perc alatt

A parmezános spagetti könnyű fogás, ami mindennel együtt fél órán belül elkészül.

A mediterrán konyha nagy kedvence a padlizsán, ami krémként, hússal is kiváló, sőt érdemes vele feldobni a tésztákat is. A spagettifőzés pofonegyszerű, ám a tökéletes állagot nem mindig könnyű eltalálni. Fontos, hogy bő vízben főzd ki a tésztát, a fél kiló spagettihez körülbelül három liter víz kell. Fontos, hogy a tészta kényelmesen elférjen az edényben, és könnyen keverhető legyen. A jó minőségű tésztákat nem kell leöblíteni.

Hozzávalók:

    25 dkg spagetti
    10 dkg parmezán
    1 db padlizsán
    1 db paprika
    1 db vöröshagyma
    3 ág kakukkfű
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet forralni, majd amikor lobog, rakd bele a tésztát, és dobj hozzá sót. Főzd körülbelül nyolc percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Akkor az igazi, ha fogkemény állagú, tehát már nem roppan, de még nem is nagyon puha.

A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel, távolítsd el a padlizsán héját is, és a paprikával együtt vágd kisebb darabokra. Kevés olajon dinszteld meg, majd dobd rá a padlizsánt, és fedő alatt párold 10 percig. Forgasd hozzá a spagettit, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, süsd össze egy-két perc alatt, majd szórd meg reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések