Könnyebb, lágyabb lesz a galuska, ha vajat is keversz a tésztába. Levesbe egyszerűen tökéletes.
A cérnametélt, sőt a grízgaluska is unalmas egy idő után. Ha fel akarod dobni a kedvenc levesedet, főzz bele grízgaluskát! A zöldség- és a raguleveseket is tartalmasabbá teheted vele. Nem kell nagyon kidolgozni a tésztát, lehetőleg gyorsan állítsd össze. Arra is ügyelj, hogy ne főzd túl. Vízben vagy akár levesben is kifőzheted.
Hozzávalók:
5 evőkanál liszt
5 dkg vaj
1 db tojás
1 evőkanál hideg víz
só
Elkészítés:
A puha, lágy vajat keverd habosra, majd dolgozd hozzá a tojást. A lisztet vegyítsd a sóval, majd részletekben forgasd a masszába. Végül adj hozzá egy-két evőkanál vizet. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl lágy a tészta.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd egy evőkanállal szaggasd bele a tésztát. Figyelj, hogy ne ragadjanak össze a galuskák. Dobj hozzá kevés sót, és főzd puhára a tésztát körülbelül négy-öt perc alatt. Amikor puha, a belseje homogén, szűrd le, és csepegtesd le.
0 Megjegyzések