A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Almás, diós kevert süti: 10 perc munka, a többit a sütő végzi

Egy igazi házias, nagyiféle süti, amit elrontani képtelenség, puha, az íze pedig csodás.

Az almához akkor is könnyen hozzájuthatsz, amikor télen nincs sokféle idénygyümölcs a boltok polcain, és a legkülönbözőbb sütikbe is bátran használhatod. A legegyszerűbb, ha kevert tésztát sütsz vele. Fahéjjal még finomabb, de a puha sütit a roppanós dió is feldobja. Villámgyorsan összeállítod a tésztát, ami még napok múlva is tökéletes lesz.

Hozzávalók:
* 30 dkg liszt
* 20 dkg cukor
* 10 dkg dió
* 3 db alma
* 3 db tojás
* 2 dl olaj
* 1 teáskanál fahéj
* 1 csomag sütőpor
* 1 teáskanál citromlé
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Az almát reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól, szinte fehéredésig a kétféle cukorral, majd dolgozd hozzá az olajat. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a diót és a sütőport, majd az almával felváltva forgasd a tésztába.

A masszát töltsd vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába, és 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd a formában kihűlni, majd szórd meg porcukorral, és vágd fel tetszés szerint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések