Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



A klasszikus vadas mártás receptje: ezzel a páccal lesz a legfinomabb a hús

Nem csak éttermekben ehetsz isteni vadas mártást, egy kis rafinériával otthon is tökéletes lesz! Egy-két nappal főzés előtt érdemes bepácolni a húst.

A kicsit savanykás, kicsit édes, kellemesen fűszeres vadas mártást szinte mindenki másként főzi. Ráadásul nevével ellentétben általában nem vadhúsból készül, a marha és a sertés is kitűnő alapanyag. Vannak, akik répás, zöldséges keverékben pihentetik, mások hagymás, mustáros pácban érlelik. Kínálhatod spagettivel, zsemlegombóccal vagy krumplival is. Ha nincs még bevált recepted, vagy nem az igazi, ezzel bátran próbálkozhatsz.

Hozzávalók:
A mártáshoz
* 60 dkg marhahús
* 4 db sárgarépa
* 2 db petrezselyemgyökér
* 0.5 db zeller
* 3 evőkanál barnacukor
* 2 dl húsleves
* 1.5 dl vörösbor
* 4 db babérlevél
* 4 db borókabogyó
* 3 dl tejföl
* 1 db vöröshagyma
* 1 teáskanál mustár
* só
* 8 szem bors

Elkészítés:
A húst öblítsd le, és szeleteld fel. A páchoz keverd össze az apróra vágott vöröshagymát, a mustárt, a sót, a borsot, a babérlevelet, a borókabogyót, öntsd hozzá a bort, és rakd bele a hússzeleteket. Figyelj, hogy mindet ellepje. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy napra, de pácolhatod két-három napig is.

Főzés előtt a húst emeld ki a léből, és csepegtesd le. Egy lábosban hevíts zsiradékot, majd süsd benne a húst pár percig, amíg kérges nem lesz mindkét oldala. Tedd hozzá a megpucolt, feldarabolt zöldségeket, öntsd fel a húslével, sózd, borsozd, és kis lángon főzd puhára körülbelül két óra alatt. Ha elkészül, a húst vedd ki, távolítsd el a babérlevelet és a borókát, keverd bele a barnacukrot, a tejfölt, és turmixold simára. Ha szükséges, édesítsd még cukorral, vagy önts hozzá kevés ecetet, majd rottyantsd össze. A hússal és a körettel kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések