A zöldséges, sajtos lasagne laktató, tartalmas, mégsem a megszokott, a lágy szósz pedig különösen vonzó.
A lasagne nem csak darált hússal fantasztikus, különböző zöldségekkel is elkészítheted. A rétegek közé jól megy a most is könnyen beszerezhető, rendkívül egészséges brokkoli, továbbá a zöldbab, ami akár mirelit is lehet. Paradicsomszósszal, besamellel és nyúlós, vastag sajtréteggel csodás harmóniában vannak. A tetejére választhatsz karakteresebb sajtot is.
Hozzávalók 4 személyre:
* 1 doboz lasagne tészta
* 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
* 20 dkg zöldbab
* 1 fej brokkoli
* 1 db vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* petrezselyem
A besamelhez
* 5 dl tej
* 2 db tojássárga
* 1 evőkanál liszt
* 1 evőkanál vaj
* só
* bors
* őrölt szerecsendió
A tetejére
* 15 dkg sajt
Elkészítés:
A paradicsomos szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, fonnyaszd meg kevés olajon, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit, majd mehet hozzá a konzervparadicsom. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, petrezselyemmel, és főzd 15 percig. A zöldbabot darabold fel, és forrástól számítva főzd 10 percig, majd szűrd le és csepegtesd le. A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és rakd forrásban lévő vízbe, majd főzd öt-hét perc alatt roppanósra.
A besamelmártáshoz hevítsd fel a vajat, szórd hozzá a lisztet, és kevergesd, amíg elkezd pirulni. Öntsd fel a tejjel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Gyakran megkavarva főzd addig, amíg besűrűsödik. Húzd félre, ha kicsit hűl, egyesével keverd bele a tojássárgákat.
Egy tűzálló tál aljára kanalazz a paradicsomszószból, majd rétegezd a tésztát és a zöldségeket. Középre és a tetejére mehet a besamelből. Arra figyelj, hogy az utolsó réteg tészta legyen, arra pedig egyengesd a maradék besamelt, végül szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt.
A lasagne nem csak darált hússal fantasztikus, különböző zöldségekkel is elkészítheted. A rétegek közé jól megy a most is könnyen beszerezhető, rendkívül egészséges brokkoli, továbbá a zöldbab, ami akár mirelit is lehet. Paradicsomszósszal, besamellel és nyúlós, vastag sajtréteggel csodás harmóniában vannak. A tetejére választhatsz karakteresebb sajtot is.
Hozzávalók 4 személyre:
* 1 doboz lasagne tészta
* 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
* 20 dkg zöldbab
* 1 fej brokkoli
* 1 db vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* petrezselyem
A besamelhez
* 5 dl tej
* 2 db tojássárga
* 1 evőkanál liszt
* 1 evőkanál vaj
* só
* bors
* őrölt szerecsendió
A tetejére
* 15 dkg sajt
Elkészítés:
A paradicsomos szószhoz a vöröshagymát aprítsd fel, fonnyaszd meg kevés olajon, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, azzal is süsd egy kicsit, majd mehet hozzá a konzervparadicsom. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, petrezselyemmel, és főzd 15 percig. A zöldbabot darabold fel, és forrástól számítva főzd 10 percig, majd szűrd le és csepegtesd le. A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd meg, és rakd forrásban lévő vízbe, majd főzd öt-hét perc alatt roppanósra.
A besamelmártáshoz hevítsd fel a vajat, szórd hozzá a lisztet, és kevergesd, amíg elkezd pirulni. Öntsd fel a tejjel, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Gyakran megkavarva főzd addig, amíg besűrűsödik. Húzd félre, ha kicsit hűl, egyesével keverd bele a tojássárgákat.
Egy tűzálló tál aljára kanalazz a paradicsomszószból, majd rétegezd a tésztát és a zöldségeket. Középre és a tetejére mehet a besamelből. Arra figyelj, hogy az utolsó réteg tészta legyen, arra pedig egyengesd a maradék besamelt, végül szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30-35 perc alatt.
0 Megjegyzések