Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A tökéletes kaszinótojás receptje: a szilveszteri hidegtálon is ott a helye

A kaszinótojással nem foghatsz mellé, csábító vendégváró, főleg francia- vagy más majonézes salátával kiegészítve.

A klasszikus kaszinótojás nélkül szinte elképzelhetetlen egy ünnepi hidegtál. Az alaprecept szerint a tojássárgájához mustárt, majonézt és fűszereket kell keverni, de a variációk száma végtelen. Ha a hagyományosat unod, dobd fel zöldségekkel, de készítheted csípősen is.  

Hozzávalók:

10 db tojás
3 evőkanál tejföl
2 dkg vaj
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
0.5 db póréhagyma 
bors

Elkészítés:

A tojásokat főzd keményre forrástól számítva kilenc-tíz perc alatt. Pucold meg, majd amikor kihűlnek, vágd ketté. A sárgákat rakd külön tálkába, és villával nyomkodd össze. Sózd, borsozd, keverd össze az olvasztott vajjal, a mustárral, a majonézzel, a tejföllel és az aprított hagymával.

Ha szeretnéd, hogy jó krémes legyen, bevetheted a botmixert is. A masszát töltsd vissza a tojásfehérjékbe. Ezt akár kanállal is megteheted, de még elegánsabb lesz, ha habzsákot használsz. Díszítheted a tojáskrémet póréhagymával, pritaminkrémmel, pirospaprikával, petrezselyemzölddel vagy akár kaviárral, szardíniával is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések