A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces körtés-zabpelyhes muffin: egyszerre lágy és roppanós

A belül puha, kívül roppanós körtés-zabpelyhes muffin biztosan feldobja a napodat, és villámgyorsan el is készül.

A muffinokért mindenki odavan. Amellett, hogy nagyon finomak, pofonegyszerűek, és a végtelenségig variálhatók. Most a körtés-zabpelyhes muffin az egyik legjobb választás, hisz az évszak legfinomabb gyümölcse és a roppanós zab kombinációja már magában garantálja a sikert. 

Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 db körte
3 evőkanál dió
2 db tojás
2 teáskanál citromlé
1 teáskanál sütőpor
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál szegfűszeg
1 kis pohár tejföl
1 csipet só

Elkészítés:

A körtéket hámozd meg, majd vágd fel apró kockákra, és locsold meg a citrom levével. Keverd össze a lisztet a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel, majd adagold hozzá a cukrot és a zabpelyhet. Egy másik edényben keverd össze a tejfölt a tojással, tedd hozzá a körtét és az olvasztott vajat.

Dolgozd a masszához a lisztes keveréket, majd kanalazd bele a muffinformákba, és a tetejére szórj diót. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt. Teszteld tűpróbával: szúrj tűt vagy fogvájót az egyik muffin közepébe. Ha tiszta marad, akkor elkészült. Amennyiben ragacsos lesz, akkor még sülnie kell. Ha nagyon elkezdenének pirulni sütés közben a muffinok, tégy a tetejükre egy kis alufóliát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések