A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, kolbászos bableves, amiben tényleg megáll a kanál: főételnek is tökéletes

Akkor lesz igazán jó a bableves, ha van benne valamilyen füstölt hús. A kolbász is jó ízt ad neki.

A jóféle bableves a téli étkezések kedvelt fogása. Füstölt hússal vagy kolbásszal magyarossá teheted. Feltétlenül gazdagítsd minél többféle zöldséggel. Ha még sűrűbbre szeretnéd főzni a levest, tehetsz bele csipetkét is. Érdemes egy éjszakára beáztatni a babot, így jelentősen lerövidül az elkészítés ideje.

Hozzávalók:

A LEVESBE
50 dkg száraz bab
3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
0.5 db zellergumó
1 fej vöröshagyma
bors
1 szál füstölt kolbász

A RÁNTÁSHOZ
1 evőkanál liszt
1 evőkanál zsír
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A babot válogasd át, és a főzés előtti este áztasd be annyi vízbe, amennyi ellepi. A zöldségeket tisztítsd meg, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret vágd nagyobb karikákra. Rakd egy lábosba a lecsepegtetett babot, a répákat, a zellert, a vöröshagymát és a karikákra vágott kolbászt. Fűszerezd sóval, borssal, és öntsd fel. Közepes lángon főzd addig, amíg minden megpuhul.

Készítsd el a rántást. A zsírt olvaszd fel, rakd rá a lisztet, és pirítsd világosra, majd tedd hozzá a pirospaprikát, és engedd fel hideg vízzel. Kevergetve öntsd a levesbe, szórd meg petrezselyemmel, és forrald össze 10-15 perc alatt, majd tejföllel tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések