A puha, narancsos csirkecomb rozmaringgal tökéletes fogás lehet az ünnepekre. Ha így készíted, nem szárad ki a hús.
A narancsos-rozmaringos csirkecomb tökéletesen beleillik a karácsonyi menübe, hisz a lédús, illatos gyümölcs és a fűszer párosítása megalapozza az ünnepi hangulatot. Ráadásul amellett, hogy isteni, kifejezetten könnyen össze lehet dobni. Akkor lesz igazán omlós, ha sütés közben többször meglocsolgatod.
Hozzávalók:
4 db egész csirkecomb
2 db narancs
2 ág rozmaring
1 gerezd fokhagyma
1 dl víz
1 ek méz
só
bors
zsír (tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd és mosd meg. A narancsok levét facsard ki, reszeld le a fokhagymát, majd keverd hozzá a mézet és a rozmaring felét. Jól dörzsöld be a combokat a narancsos-rozmaringos keverék felével.
Kenj ki egy tepsit vagy nagyobb tűzálló edényt zsírral, és helyezd bele a combokat. Vágd karikákra a másik narancsot, és tedd a maradék rozmaringgal a hús mellé, majd öntsd a tepsi aljára a vizet. Rakd a combokat 180 fokra előmelegített sütőbe, és alufóliával letakarva süsd 40 percig, majd locsold meg őket a maradék narancslés páccal. Pirítsd tovább fólia nélkül, míg szép pirosak nem lesznek.
0 Megjegyzések