Ehhez a télies, zamatos krémleveshez nem kell mirelit zöldség, minden hozzávalót beszerezhetsz most is.
Ez a krémleves tele van finomabbnál finomabb zöldségekkel, csodálatos fűszerekkel! Szeretjük, mert átmelegít, laktat, sőt praktikus is, mert gyorsan elkészül. Így hétköznapi vacsora ugyanúgy lehet, mint családi ebéd első fogása. Ha azt hiszed, hogy nem szereted a karfiolos ételeket, ezt akkor is kóstold meg!
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej karfiol
1 db petrezselyemgyökér
1 db zeller
2 db krumpli
2 dl tejszín
1 db közepes vöröshagyma
1 l húsleves
só
bors
szerecsendió
olaj
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, vágd kisebb darabokra, és kevés olajon futtasd meg pár perc alatt. Öntsd fel egy liter húslevessel, és közepes lángon főzd 15 percig. Amikor minden megpuhul, húzd le az edényt a tűzről, és turmixold össze, vagy pépesítsd botmixerrel.
Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd még sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd össze pár perc alatt. Tegyél bele pirított zsemlekockákat, szórd meg metélőhagymával, vagy reszelj bele sajtot, esetleg gazdagítsd baconnel.
0 Megjegyzések