A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A tökéletes égetett tészta receptje: rengeteg csodás süti alapja lehet

Profiterolt, képviselőfánkot, eklert és még sok mást is készíthetsz égetett tésztából, amit rengeteg módon megtölthetsz.

Az égetett tészta egyáltalán nem bonyolult, a formázás azonban lehet izgalmas, hisz számos lehetőséget rejt, sőt akár ünnepivé is teheted. Csillagcsöves nyomózsákkal könnyen boldogulsz. Az alaptészta semleges ízű, ezért sós és édes töltelék is illik bele. A roppanós tészta krémmel, lekvárral, csokival vagy akár sajtkrémmel töltve is isteni. 

Hozzávalók:

20 dkg vaj
20 dkg liszt
2 dl víz
5 db tojás
1 teáskanál cukor
1 csipet só

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Rakd egy edénybe a vizet a vajjal, a cukorral és a sóval, majd lassan forrald fel. Ha már lobog, húzd le a tűzről, adagold hozzá az átszitált lisztet, majd visszatéve a lángra folyamatosan keverd, amíg a massza összeáll, és a széle elválik az edény falától. Tedd félre hűlni pár percig, majd amikor már langyos, dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Fontos, hogy akkor add hozzá a következő tojást, amikor az előzőt már teljesen eldolgoztad.

A tésztát tedd át habzsákba, és nyomj belőle halmokat a tepsibe egymástól nagyobb távolságra, mert sütés közben tovább nőnek. Told a forró sütőbe, majd magas lángon süsd 10 percig. Ezután vedd vissza, és süsd tovább. A sütési idő a tészta formájától, nagyságától függően változik, de 5-10 percnél nem kell több. Amikor zsemlebarna, és picit tördezett, kiveheted a sütőből. A további munkákhoz mindenképpen meg kell várni, hogy kihűljön a tészta. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések