Elég egyszer megkóstolni, hogy megszeresd a kelbimbófőzeléket!
Ha unod a húsokat, a zsíros ételeket, esetleg fogyókúrával kezded az évet, tedd változatosabbá az étkezést finom kelbimbófőzelékkel! Rakhatsz hozzá karfiolt, répát, hogy még ízletesebb és egészségesebb legyen.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg kelbimbó
1 krumpli
1 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
Elkészítés:
A kelbimbókat mosd meg, a külső héjakat távolítsd el. A nagyobbakat akár ketté is vághatod. A krumplit pucold meg, és kockázd fel. Tedd fel annyi vízben főni, amennyi épp ellepi. Sózd, borsozd, szórd meg köménnyel, és rakd hozzá a fokhagymát is. Főzd fedő alatt körülbelül 20 percig.
Ha a zöldségek puhák, a lisztet kevés olajon pirítsd meg. Szórj bele pirospaprikát, majd keverd csomómentesre a tejföllel. Öntsd a kelbimbóhoz, közben folyamatosan kevergesd. Főzd még négy-öt percig. Ha nem akarsz tejfölt használni, saját magával is sűrítheted. Ebben az esetben vegyél ki három evőkanál kelbimbót, és botmixerrel pürésítsd, majd öntsd vissza az edénybe.
0 Megjegyzések