Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tejszínes, fűszeres gesztenyekrémleves: igazán ünnepi fogás

Ez a csodás, krémes leves a gesztenyepürét juttatja majd az eszedbe, és masszából villámgyorsan elkészül.

Kicsit rumos, kellemesen fűszeres, a tejszíntől pedig selymes, szóval a gesztenyekrémleves remek nyitánya lehet akár a nagy karácsonyi ebédnek is. A barna szemek kitűnő, mégsem túl gyakran használt alapanyagnak számítanak a konyhában. Legtöbbször püré készül belőlük, pedig izgalmasabb ételeket is kreálhatsz gesztenyéből. Ez a krémes, édes leves kitűnő választás.

Hozzávalók:
    25 dkg gesztenyemassza
    8 dl tej
    2.5 dl tejszín
    2 evőkanál cukor
    5 cl rum
    1 teáskanál fahéj
    1 kávéskanál szegfűszeg
    1 csipet só
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A gesztenyemasszát olvaszd fel, majd villával törd össze. Tedd egy lábosba, és öntsd fel a tejjel. Kis lángon, gyakran megkavarva forrald fel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és ízesítsd a kétféle cukorral, a sóval, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a rummal, majd rottyantsd össze.

Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Tálalás előtt még tehetsz rá tejszínhabot vagy pirított gesztenyét. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések