Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes, kókuszos hólabda: avagy kozáksapka receptje a nagyitól

A hólabda nagyon mutatós, mennyei sütemény, krémes, de nem émelyítő. Ma is ugyanolyan nagy kedvenc, mint régen.

A hólabda vagy kozák sapka megunhatatlan édesség, ami leginkább nagyobb eseményeken, esküvőkön, karácsonyi összejöveteleken kerül az asztalra. Kicsit munka- és időigényes elkészíteni, de a vendégek hálásak lesznek érte. Az alapja kakaós, vizes piskóta, Bár rögtön fogyaszthatod, sokkal finomabb lesz, ha legalább egy napig áll.

Hozzávalók:
A tésztához
    25 dkg liszt
    30 dkg porcukor
    8 db tojás
    7 evőkanál forró víz
    1 csomag sütőpor
    1 evőkanál kakaópor
    1 csipet só

A krémhez
    20 dkg vaj
    15 dkg porcukor
    10 dkg liszt
    4 dkg kristálycukor
    6 dl tej
    2 db tojás
    1 csomag vaníliás cukor
    0.5 db citrom

A forgatáshoz
    15 dkg kókusz

A tetejére
    15 dkg étcsoki

Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgáját keverd habosra a porcukorral. Öntsd hozzá kisebb adagokban a forró vizet, majd részletekben forgasd hozzá a kakaóporral és sütőporral vegyített lisztet. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, és laza mozdulatokkal keverd a masszába. Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha tűpróba során nem lesz ragacsos a tésztába szúrt tű, húzd le róla a sütőpapírt, és hagyd hűlni.

A krémhez a vajat, a porcukrot és a reszelt citromhéjat keverd habosra. A tejet öntsd egy edénybe, add hozzá a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat, majd vízgőz felett keverd simára a masszát. Akkor jó, ha sűrű, pudingszerű az állaga. Jól hűtsd le, és dolgozd simára a vajas keverékkel.

A kihűlt tésztából egy pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket. Kenj meg egyet krémmel, majd illessz rá egy másikat. A süti oldalát is vond be, és hempergesd meg többször a kókuszreszelékben.

Végül olvaszd fel a csokoládét, és egy kanál segítségével kend be vele a sütik tetejét. Tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések