Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hegyvidéki rakott krumpli dupla adag sajttal és sok hagymával: egy adagtól jóllaksz

A krumpli és a sajt kombinációja nem újdonság, de ez a változat mégis különleges.

A laktató egytálétel, a tartiflette, a francia Savoya megyéből származik. A híres helyi sajt, a Reblochon adja meg a hegyvidéki rakott krumpli karakterét. A bacontől még laktatóbb, a tejszíntől még szaftosabb lesz. Ha nem tudsz Reblochont beszerezni, más, lágy, zsíros, penészes sajt is megteszi.

Hozzávalók:
    1 kg krumpli
    45 dkg (Reblochon) sajt
    25 dkg bacon
    2 db hagyma
    3 gerezd fokhagyma
    2 dl tejszín
    1 dl fehér bor
    só a főzőlébe
    bors

Elkészítés:
A krumplit főzd sós vízben 15-20 perc alatt majdnem teljesen puhára. Pucold meg, majd tedd félre, hogy lehűljön, és karikázd fel vékony szeletekre. A bacont pirítsd meg egy serpenyőben, majd rakd hozzá a kis darabokra vágott hagymát, és kicsit később dobd hozzá a fokhagymát. Amikor aranybarna, öntsd hozzá a fehérbort, és főzd addig, amíg a folyadék el nem párolog.

Rétegezd a krumplit, a bacont és a hagymát vajjal kikent tepsibe. Locsold meg a tejszínnel, majd ízesítsd borssal. A tetejére rakd a szeletekre vágott Reblochon sajtot. Süsd sütőben 180 fokon 15 percig, vagy amíg a sajt aranybarnává nem válik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések