A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A karácsonyi egészben sült pulyka receptje: szétesik a szádban, olyan omlós

A sült pulyka igazi karácsonyi klasszikus. Egy trükkel pedig minden eddiginél puhább és ízletesebb lesz.

Amerikában a pulykának különösen fontos szerepe van a karácsonyi asztalon, de nálunk is egyre többször része az ünnepi menünek. Rengeteg módon elkészítheted: töltheted, ránthatod, göngyölheted. Egészben sütve is pazar. A fűszerezést sem kell túlbonyolítani, a fokhagyma és a rozmaring mellé mehet még narancs is. Jó kiadós, és alig van vele munka.

Hozzávalók:
    1 db bébipulyka
    1 db húsleveskocka
    2 dl forró víz
    2 db narancs
    4 ág rozmaring
    4 gerezd fokhagyma
    só
    bors
    vörös áfonya

Elkészítés:
A pulykát alaposan mosd meg kívül-belül, és törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Dörzsöld be sóval, borssal, és rakd egy nagy, zsírral kikent tepsibe. Pár helyen szúrd meg, hogy a bőre ne repedjen majd fel. Tégy mellé még narancskarikákat, továbbá vörös áfonyát, rozmaringágat és fokhagymát.

Önts a hús alá egy deci vizet, fedd le az edényt vagy tegyél rá alufóliát, és 180 fokon kezdd sütni. Közben a leveskockákat keverd el két deci forró vízben, és ezzel a lével locsolgasd a csirkét sütés közben félóránként. A pulyka körülbelül három óra alatt sül meg. Ha szükséges, a végén fedő nélkül pirítsd a pulykát, amíg aranybarna nem lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések