A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőben sült, mézes pácban érlelt sertésszelet: így igazán szaftos marad a hús

Az csak jó lehet, ha a méz és a mustár találkozik a sertéshússal. Minél tovább érleled a pácban, annál puhább, omlósabb lesz.

Nemcsak a csirke finom mézes-mustáros pácban, a sertésszelet is kitűnő. A fokhagymától és a rozmaringól még ízletesebb lesz a hús. Ha a szaftosabb falatokat szereted, készítsd tarjából, de karajból, combból is kitűnő lesz a végeredmény. Ha a sertést locsolgatod közben, biztosan nem szárad ki. 

Hozzávalók:

4 szelet sertéshús
5 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál méz
1 ág rozmaring
bors

Elkészítés:

A sertéshúst öblítsd le, és kicsit klopfold ki. Egy tálban keverd össze a pác hozzávalóit: az olajat, a mézet, a kis darabokra vágott fokhagymát, a sót, a borsot, a rozmaringot. Forgasd meg benne a húsokat, fedd le, és tedd a hűtőbe.

Pácold négy-öt órán át, de a legjobb, ha egy éjszakán át a fűszerkeverékben pihenteted. Rakd zsiradékkal kikent tepsibe, és süsd meg a hússzeleteket 180 fokon körülbelül egy óra alatt. Közben forgasd át. Amikor könnyen belemegy a hegyes kés, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések