A krémes latte ünnepi köntösbe csomagolva olyan, mintha forró mézeskalácsba kortyolnál.
A hideg téli napokon nincs kellemesebb egy csésze gőzölgő kávénál. Így, a karácsony közeledtével érdemes feldobni ünnepi ízekkel, a mézeskalács fűszerei pedig tökéletesen passzolnak a forró fekete italhoz. A megfelelő fűszerezéssel te is pillanatok alatt fel tudod idézni krémes lattédban a karácsonyi sütemény ízét.
Hozzávalók:
2 dl tej
1.25 dl feketekávé
0.5 db narancs héja
1 kávékanál őrölt fahéj
0.5 teáskanál gyömbérpor
0.5 teáskanál őrölt szegfűszeg
ízlés szerint cukor
Elkészítés:
Forrald és habosítsd fel a tejet, add hozzá a fűszereket, ízlés szerint tedd hozzá a cukrot és a reszelt narancshéjat. Keverd hozzá a forró kávét, és forrald még pár másodpercig. Ha ezzel megvagy, töltsd hőálló pohárba vagy bögrébe. Ízlés szerint tehetsz a tetejére egy kis tejszínhabot vagy tejhabot. Arra pedig díszítésképp szórj reszelt narancshéjat vagy fahéjat, így a látvány is kifogástalan lesz. Ha ütősebben szeretnéd, kevés narancslikőrrel tovább fokozhatod az élvezetet.
0 Megjegyzések