Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rakott édesburgonya tejszínesen, sok sajttal: köret és főfogás lehet

Csak össze kell pakolni a rakott édesburgonya hozzávalóit, a többi már a sütő dolga. A különféle ízek jól összeérnek.

Ez az ínyenc egytálétel pont úgy készül, mint a francia rakott krumpli, csak ezúttal a fő összetevője az édesburgonya. Fontos, hogy a krumplit egyforma vastagságú szeletekre vágd, különben nem egyszerre puhulnak meg. Ha főételnek szánod, a rétegek közé rakhatsz még más zöldséget, és csirkével is laktatóbbá teheted. A zöldfűszerektől, így a bazsalikomtól is finomabbá válik. 

Hozzávalók:

1 kg édesburgonya
15 dkg sajt
2.5 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál aprított bazsalikom
bors
szerecsendió

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, és vágd vékony karikákra. Ha az uborkaszeletelőt beveted, biztos, hogy egyforma vastagságúak lesznek a szeletek. A tejszínt keverd össze borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, bazsalikommal. Rétegezd a krumplikat kevés vajjal kikent tepsibe, és sózd be. Öntsd le a tejszínnel, majd a tetejére szórd a sajtot. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Amikor az édesburgonya puha, a teteje pedig szép piros, vedd ki a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések