Csokiimádóknak muszáj megkóstolniuk a puha, illatos brownie-t, amit a fűszerek tesznek igazán ünnepivé.
Jó, ha az adventi időszakban mindig valami finomság a süteményes dobozban! A klasszikus karácsonyi édességek mellett készíts brownie-t is! Ha sok csoki és mogyoró maradt mikulásról, azokat is bátran használd fel a sütibe! Villámgyorsan összedobható, és olyan puha, hogy szétolvad a szádban. Az illata pedig belengi az egész lakást.
Hozzávalók:
22 dkg cukor
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
10 dkg liszt
5 db tojás
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál fahéj
0.5 teáskanál szegfűszeg
0.5 kávéskanál gyömbér
A TETEJÉRE
20 dkg csoki
10 dkg mogyoró
5 dkg vaj
Elkészítés:
A vajat és az étcsokit olvaszd össze vízgőz felett. Rakd hozzá a cukrot, majd amikor kihűl a massza, dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Végül keverd hozzá a kakaóval, a fahéjjal, a gyömbérrel és a szegfűszeggel vegyített lisztet.
Simítsd a homogén masszát sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor a teteje kezd megszikkadni, a belseje pedig puha, kicsit folyós, vedd ki a sütőből.
A csokimázhoz a vajat és a csokit vízgőz felett olvaszd össze, majd kend a kihűlt tésztára, és szórd meg apróra vágott mogyoróval.
0 Megjegyzések