Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csupa csokis adventi brownie roppanós mogyoróval a tetején

Csokiimádóknak muszáj megkóstolniuk a puha, illatos brownie-t, amit a fűszerek tesznek igazán ünnepivé.

Jó, ha az adventi időszakban mindig valami finomság a süteményes dobozban! A klasszikus karácsonyi édességek mellett készíts brownie-t is! Ha sok csoki és mogyoró maradt mikulásról, azokat is bátran használd fel a sütibe! Villámgyorsan összedobható, és olyan puha, hogy szétolvad a szádban. Az illata pedig belengi az egész lakást. 

Hozzávalók:

22 dkg cukor
20 dkg étcsoki
20 dkg vaj
10 dkg liszt
5 db tojás
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál fahéj
0.5 teáskanál szegfűszeg
0.5 kávéskanál gyömbér

A TETEJÉRE
20 dkg csoki
10 dkg mogyoró
5 dkg vaj

Elkészítés:

A vajat és az étcsokit olvaszd össze vízgőz felett. Rakd hozzá a cukrot, majd amikor kihűl a massza, dolgozd hozzá egyesével a tojásokat. Végül keverd hozzá a kakaóval, a fahéjjal, a gyömbérrel és a szegfűszeggel vegyített lisztet. 

Simítsd a homogén masszát sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Amikor a teteje kezd megszikkadni, a belseje pedig puha, kicsit folyós, vedd ki a sütőből. 

A csokimázhoz a vajat és a csokit vízgőz felett olvaszd össze, majd kend a kihűlt tésztára, és szórd meg apróra vágott mogyoróval.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések