A sajttal töltött, zsályás, baconbe tekert csirkemellet sütőben vagy serpenyőben is megsütheted.
A zsályás, göngyölt csirkemell ugyanúgy lehet hétköznapi vacsora, mint ünnepi főfogás. A zsálya a többi zöldfűszer mögött az utóbbi időben kicsit háttérbe szorult, pedig érdemes rendszeresen fogyasztani. Gazdag antioxidánsokban, nyugtatja a bél- és idegrendszert, javítja a hangulatot. Nem kell belőle túl sok, mert elég erőteljes az íze. Gyorsan elkészül a hús, ha pácolod is kicsit sütés előtt, még szaftosabb lesz.
Hozzávalók:
4 db filézett csirkemell
20 dkg sajt
20 dkg bacon
2 evőkanál olaj
2 teáskanál zsálya
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléket öblítsd le, törölgesd le róluk a nedvességet, vágd szeletekre, és kicsit klopfold ki. Sózd be mindkét oldalukat, mindegyikre rakj egy darabka sajtot, és jó szorosan tekerd fel. Az olajat keverd össze a borssal, a zúzott fokhagymával és a zsályával, majd kend be vele a hússzeleteket. Mindegyik köré tekerj bacont, és rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Fogvájóval vagy hústűvel meg is tűzheted, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.
Locsolj a tekercsek alá kevés vizet, fedd le fóliával, majd told forró sütőbe. Süsd meg 190 fokon 35-40 perc alatt. Amikor a hús puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Amennyiben olajban, serpenyőben sütöd a húst, 15-20 perc alatt puhul meg. Közben többször forgasd át, hogy a tekercsek minden oldala egyformán piruljon.
0 Megjegyzések