A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fahéjas, almás leveles háromszögek: a karácsonyi finomság villámgyorsan

Az univerzális leveles tésztából rekordidő alatt süthetsz pazar almás leveles háromszögeket fahéjjal megbolondítva.

A fahéjas, almás leveles háromszögek tízóraira ugyanolyan jók, mint ünnepi vendégvárónak. Ez a süti akkor is bevethető, ha a nagy hajtásban nincs időd macerás desszertre. Feltéve, ha rejtőzködik a hűtődben leveles tészta. Csak ki kell nyújtani, megtölteni, és mehet is a sütőbe. Még melegen szórd meg vaníliás porcukorral!

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
1 kg alma
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál cukor
1 db tojás a kenéshez

Elkészítés:

Amennyiben szükséges, a leveles tésztát olvaszd fel szobahőmérsékleten. Az almát mosd meg alaposan, pucold meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Rakd egy lábosba, szórd meg cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, és párold puhára. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl.
 
A leveles tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd vágd egyforma nagyságú négyzetekre. Kanalazz mindegyikre az almás töltelékből, és hajtsd össze úgy, hogy háromszögeket kapj. A széleket jól nyomkodd meg, nehogy szétnyíljon a tészta sütés közben. Kend le felvert tojással, és forró sütőben, 190 fokon süsd aranybarnára 20 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések