A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Roppanós virslis tekercsek leveles tésztából: ennél gyorsabb vendégváró nincs is

Annyi mindent lehet készíteni az egyszerű, bolti leveles tésztából! A virslis tekercsek mindig kapósak.

Leveles tésztával a végtelenségig le tudod egyszerűsíteni a sütést még akkor is, ha ünnepekre készülsz, és sok vendéget vársz. A variációk száma végtelen. A töltelék lehet édes, sós, és a formázásnak is csak a fantázia szabhat határt. Elég körbetekerni vele a virslit, és feldobni szószokkal, esetleg sajttal vagy magvakkal. 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
8 db virsli
1 db tojás
ketchup
mustár
szezámmag

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten, nyújtsd ki lisztezett felületen három-öt milliméteresre, éles késsel vágd három centi széles csíkokra. Kend meg ízlés szerint mustárral vagy ketchuppal. A virsliket darabold két részre, és spirál alakban burkold be a tésztacsíkokkal. A végeit szabadon hagyhatod, vagy akár egy kicsit össze is nyomhatod. A tekercsek tetejét kend meg egy felvert tojással. A tetejükre szórj szezámmagot. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor aranysárga a tészta, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések