A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mézes, narancsos sült répa: isteni, mégis egyszerű köret

A répa sütve, köretként is megállja a helyét. Mézzel és naranccsal megbolondítva pedig a karácsonyi sült húsokhoz is kiválóan passzol.

A répát nemcsak levesben és salátában lehet felhasználni, sütőben sütve, meleg köretnek, és önmagában, csemegének is kiváló. A méz édessége jól passzol a savanykásabb narancshoz, a kakukkfű pedig igazán különlegessé teszi a fogást. Akár mártogatóst is kínálhatsz hozzá. 

Hozzávalók:

    50 dkg sárgarépa
    2 db narancs
    2 evőkanál méz
    1 evőkanál kakukkfű
    1 kávéskanál só
    0.5 kávéskanál bors

Elkészítés:

Pucold meg a répákat, ha nagyobbak, vágd fel három-négy centis hasábokra. Csorgasd a szeletekre a mézet, szórd meg a kakukkfűvel, a sóval, a borssal. Vágd ketté az egyik narancsot, és facsard rá a levét a zöldséghasábokra. Hagyd állni a répákat a mézes pácban 15 percig, majd helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tedd melléjük a maradék, feldarabolt narancsot, és fedd le a tepsit alufóliával.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd a répákat 20-30 percig. Ha már puhák, vedd le az alufóliát, és pirítsd még három percig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések