A répa sütve, köretként is megállja a helyét. Mézzel és naranccsal megbolondítva pedig a karácsonyi sült húsokhoz is kiválóan passzol.
A répát nemcsak levesben és salátában lehet felhasználni, sütőben sütve, meleg köretnek, és önmagában, csemegének is kiváló. A méz édessége jól passzol a savanykásabb narancshoz, a kakukkfű pedig igazán különlegessé teszi a fogást. Akár mártogatóst is kínálhatsz hozzá.
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
2 db narancs
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakukkfű
1 kávéskanál só
0.5 kávéskanál bors
2 db narancs
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakukkfű
1 kávéskanál só
0.5 kávéskanál bors
Elkészítés:
Pucold meg a répákat, ha nagyobbak, vágd fel három-négy centis hasábokra. Csorgasd a szeletekre a mézet, szórd meg a kakukkfűvel, a sóval, a borssal. Vágd ketté az egyik narancsot, és facsard rá a levét a zöldséghasábokra. Hagyd állni a répákat a mézes pácban 15 percig, majd helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tedd melléjük a maradék, feldarabolt narancsot, és fedd le a tepsit alufóliával.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd a répákat 20-30 percig. Ha már puhák, vedd le az alufóliát, és pirítsd még három percig.
0 Megjegyzések