A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Friss adatok: ők a legveszélyesebb autósok a magyar utakon

A 40-es férfiak okozzák a legtöbb autóbalesetet, legalábbis ez derült ki a Generali Biztosító összesített adataiból – írja az InfoRádió.

Az elmúlt két évben a szürke kocsival járó, fővárosi, 40-es férfiak kerültek legtöbbször bajba.

A biztosító ügyfelei a legtöbb balesetet a fővárosban (6200) és Pest megyében (3800) szenvedték el, majd az ország nyugati és keleti vége a legveszélyesebb helyszín közlekedési szempontból. Győr-Moson-Sopron megyéből több mint 1600, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből közel 1400 kárbejelentés érkezett.

Bár a fiatal sofőröknek kevesebb a rutinja, mint kiderül, az összes káreset csupán 15 százalékáért felelősök. Negyvenéves kortól ugrásszerűen megnő az okozott károk száma: nyugdíjas korig az összes baleset 60 százaléka ebben az életszakaszban történik. Minden harmadik káreset a 40-esekkel (40-49 év) fordul elő, a legtöbb baleset okozója vagy elszenvedője negyvenes férfi (17 százalék).

A gépjárműszíneket tekintve a szürkék voltak a legnagyobb veszélyben az elmúlt két évben: több mint 7500 baleset köthető ehhez a színhez. Fontos azonban kiemelni, hogy a leggyakoribb autószín a szürke, illetve a metálszürke.

Érdekesség emellett, hogy a 2019-ben a bekövetkezett káresetek 62 százalékát férfi sofőrök okozták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések