Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Halszeletek fűszeres sörtésztában sütve: így lesz még ropogósabb

Ha rántva unod, süsd ropogós, fűszeres sörtésztában a halat! Az ünnepekre is kitűnő választás.

Hétköznapokra, nagyobb alkalmakra egyaránt kitűnő a sörtésztában sült halfilé. Így a karácsonyi menübe is betervezheted. Könnyedén össze lehet dobni, az íze mellett pont ez a legjobb benne. A bundája igazán ropogós lesz, ha a liszthez sütőport is teszel.

Hozzávalók:

    50 dkg halfilé
    20 dkg liszt
    2 dl sör
    1 gerezd fokhagyma
    1 kk fűszerpaprika
    0.5 kk sütőpor
    ízlés szerint só
    ízlés szerint bors

Elkészítés:

Tisztítsd meg a halat és vágd szeletekre, sózd be enyhén mindkét oldalukat, és tedd a hűtőbe fél órára. Közben add hozzá a liszthez a sütőport, a borsot, a fűszerpaprikát és a sót, majd szép fokozatosan öntsd hozzá a sört, a reszelt fokhagymagerezdet, és keverd addig, amíg egy sűrűbb palacsintaszerű tésztát nem kapsz.

Forgasd a halszeleteket a lisztbe, majd a sörtésztába. Bő, forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd tedd egy papírtörlőre, hogy jól le tudjon csepegni róluk az olaj.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések