Ha rántva unod, süsd ropogós, fűszeres sörtésztában a halat! Az ünnepekre is kitűnő választás.
Hétköznapokra, nagyobb alkalmakra egyaránt kitűnő a sörtésztában sült halfilé. Így a karácsonyi menübe is betervezheted. Könnyedén össze lehet dobni, az íze mellett pont ez a legjobb benne. A bundája igazán ropogós lesz, ha a liszthez sütőport is teszel.
Hozzávalók:
50 dkg halfilé
20 dkg liszt
2 dl sör
1 gerezd fokhagyma
1 kk fűszerpaprika
0.5 kk sütőpor
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
20 dkg liszt
2 dl sör
1 gerezd fokhagyma
1 kk fűszerpaprika
0.5 kk sütőpor
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Elkészítés:
Tisztítsd meg a halat és vágd szeletekre, sózd be enyhén mindkét oldalukat, és tedd a hűtőbe fél órára. Közben add hozzá a liszthez a sütőport, a borsot, a fűszerpaprikát és a sót, majd szép fokozatosan öntsd hozzá a sört, a reszelt fokhagymagerezdet, és keverd addig, amíg egy sűrűbb palacsintaszerű tésztát nem kapsz.
Forgasd a halszeleteket a lisztbe, majd a sörtésztába. Bő, forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd tedd egy papírtörlőre, hogy jól le tudjon csepegni róluk az olaj.
Forgasd a halszeleteket a lisztbe, majd a sörtésztába. Bő, forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat, majd tedd egy papírtörlőre, hogy jól le tudjon csepegni róluk az olaj.
0 Megjegyzések