A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes narancsos, diós tejberizs: abbahagyhatatlanul finom a téli változat

A tejberizs általában a gyerekkort juttatja az eszünkbe. A nosztalgikus desszertet könnyen variálhatod az évszaknak megfelelően.

Az örök kedvenc tejberizs nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, ugyanakkor a főzése odafigyelést is igényel, hisz könnyű elhibázni. Leéghet, esetleg nem lesz krémes, selymes. Lehetőleg kerek szemű rizottórizsből készítsd, és fontos, hogy ne öntsd rá rögtön az összes folyadékot. Naranccsal, dióval, esetleg mézzel igazán téliessé teheted.  

Hozzávalók:

1 bögre rizs
1.5 bögre tej
1 bögre víz
0.5 bögre tejszín
6 dkg cukor
2 db narancs
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
2 evőkanál dió

Elkészítés:

A rizst alaposan mosd meg, majd rakd egy lábosba. Öntsd fel a vízzel, dobj hozzá egy csipet sót, és főzd félig puhára. Add hozzá részletekben a tejet, a végén pedig a tejszínt. Kis lángon főzd körülbelül 15 percig, néha kevergesd meg, nehogy leégjen. Közben rakd hozzá a cukrot és a vaníliát is.

Amikor a rizsszemek teljesen magukba szívják a folyadékot, és puhák, húzd le a tűzről, és az egyik felkockázott narancsot keverd hozzá. Érdemes pihentetni legalább 10 percig. Tálaláskor a tetejére rakj narancsot, és szórd meg darabokra vágott dióval. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések