A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megdöbbentő részletek a győri késelés kapcsán: ilyen állapotban van most a tanárnő, akit a diákja szurkált meg

Ilyenről eddig csak Amerikából hallottunk: sikolyok verték fel a tanóra csendjét, majd az iskolarádióban arra kértek mindenkit, ki ne jöjjön az osztályteremből, miután késsel támadt a tanárára egy 17 éves fiú a győri elitgimnáziumban. A tanulmányi versenyeket egymás után nyerő tizedikes diák agya érthetetlen módon elborult azután, hogy kapott egy hármast fizikából.

– Minden rendben ment, semmi előjele nem volt annak, hogy mire készül a fiú – mondta névtelenséget kérő informátorunk, aki szemtanúja volt az esetnek.

– Osztályfőnöki helyett fizikaóra volt, A. jelentkezett, hogy kiviheti-e a füzetét, és amikor kiért az asztalhoz, azonnal szúrt. Egy másik diák szedte le a tanárnőről – részletezte informátorunk. A késelő diák a támadás után a tanári széken ülve várta meg a rendőröket, akik perceken belül a helyszínre értek a mentőkkel együtt.

A tanárnőt eszméletlen állapotban szállították a közeli kórházba.

„A megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell” – közölte Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója az MTI-vel.

A fiút bilincsbe verve vitték el a rendőrök a döbbent diáktársak közül, akiket egy órakor hazaküldtek. A támadó ellen a rendőrség emberölési kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást. Mint írták a közleményben: a fiatalt elfogták, előállították és kihallgatták.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményben reagált a megdöbbentő ügyre.

„ A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, az érintett szakképzési intézménynek. A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában. A tárca bízik benne, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira” – írták.

Tanítanák a pedagógusokat

– Mindenféleképpen azt szeretnénk, ha konfliktuskezelést is tanítanának a pedagógusoknak. Ez nagyon fontos lenne azért, hogy tudják, hogyan reagáljanak, ha provokálják őket – mondta lapunknak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, aki szerint hasonlóan kellene eljárni akkor is, amikor a már aktív kollégáikat továbbképzik. – A pedagógus közfeladatot ellátó személy, így a büntetés mértéke is súlyosabb. Ám arra szintre, mint Amerikában, hogy biztonsági őrök védjék a rendet az iskolákban, nem lenne szabad eljutni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések