A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A klasszikus karácsonyi halászlé receptje: így lesz sűrű és tökéletes

Minél többféle halat teszel a halászlébe, annál finomabb lesz a végeredmény.

A selymes, sűrű halászlé klasszikus karácsonyi fogás hosszú idő óta. Sok családban megvan a bevált recept. Máshogy főzik a Duna és a Tisza mentén, van, ahol kerül bele tészta is, máshol friss kenyérrel eszik. Ha nem akarod túlbonyolítani, akkor ezzel a recepttel bátran próbálkozhatsz. Ha bírod a csípőset, cseresznye- vagy hegyes erős paprikával még ízletesebbé teheted.

Hozzávalók:

1.5 kg hal
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
2 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál bors
1 teáskanál fűszerkömény

Elkészítés:

A halakat pucold meg, és szeleteld fel. Rakd egy nagy lábosba az apróra vágott hagymát, majd a halak fejét, a farkát és azokat a szeleteket, amik kevésbé szépek. Minél több a hal benne, annál sűrűbb lesz a lé. Tedd hozzá a paradicsomot és a paprikát is. Öntsd fel másfél-két liter vízzel, és főzd körülbelül 45 percig.

Amikor a halak szinte teljesen szétfőnek, vedd le a tűzről, és passzírozd át egy másik edénybe kisebb lyukú szűrőn egy kanál segítségével. Többször is átszűrheted a levet, hogy kevesebb legyen benne a szálka. Rakd bele a szép halszeleteket, a haltejet, szórd meg pirospaprikával, ízesítsd köménnyel, sóval, borssal, és főzd 10 percig. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések