A sült répa édeskés, különleges köret. Fűszerezve, lilahagymával még finomabb lesz.
A fűszeres répa a sütőben még édesebbé válik. Így, ebben a formában a gyerekek is szívesebben megeszik. Jól illik a halhoz és a sültekhez is. Még extrább lesz a fogás, ha a fehér mellett színes répákat is teszel a tepsibe.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sárgarépa
30 dkg fehérrépa
3 evőkanál olívaolaj
4 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál rozmaring
só
bors
Elkészítés:
A répákat pucold meg, a nagyobb darabokat vágd legalább két részre, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd mellé a megpucolt lilahagymákat. Ha túl nagyok, ketté is vághatod. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és rozmaringgal.
Locsold meg a répákat a fűszeres keverékkel, a kezeddel kicsit forgasd össze. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha túl gyorsan pirulna a répa, rakj a tepsire fóliát. Ha még különlegesebbé varázsolnád, akkor szórhatsz rá szezámmagot, reszelt parmezánt is 10 perccel előtte, mielőtt kivennéd a sütőből.
0 Megjegyzések