A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, zöld hummusz házilag: fantasztikus mártogatós 10 perc alatt

Az arabok kedvenc mártogatósa a hummusz, amit petrezselyemmel és bazsalikommal bekeverve egészen különleges, friss étellé varázsolhatsz.

A hummusz ma már kevésbé számít különlegesnek, mint néhány évvel ezelőtt. Az alapanyagok, tehát a tahini és a csicseriborsó is könnyen beszerezhetők. Az íze egyáltalán nem intenzív, így változatosan fűszerezheted, kínálhatod zöldséggel, hússal. Mártogatósként pedig még partiételként is szóba jöhet. A bazsalikomtól és a petrezselyemtől igazán üde lesz. 

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg konzerv csicseriborsó
3 evőkanál tahini
2 gerezd fokhagyma
2 bögre bazsalikom
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál petrezselyemzöld
1 dl víz
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
bors

Elkészítés:

A csicseriborsó levét szűrd le, majd rakd egy késes aprítógépbe. Tedd hozzá a tahinit, a bazsalikomot, a fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Öntsd hozzá az olívaolajat és a citrom levét, majd kezdd pépesíteni. Közben sózd, borsozd, és öntsd hozzá részletekben a vizet, majd mixeld tovább. Töltsd át tálba, zárd le, és pihentesd a hűtőben legalább két-három órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések