A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Darált húsos karfiol egészben töltve: már a látványa is csábító

Ilyen étvágygerjesztő fogást is készíthetsz az egyszerű és olcsó karfiolból! Darált hússal töltve, sok sajttal igazán vonzó.

A karfiolt nem véletlenül imádják a diétázók, hisz alig van benne szénhidrát, viszont rengeteg vitamint és rostot tartalmaz. Ez a fogás majdnem olyan, mint a rakott karfiol, csak ezúttal a darált hús a karfiolrózsák közé kerül, így sokkal csábítóbb lesz a zöldség. Ha vigyázol a vonalaidra, csirkehúsból készítsd a tölteléket. Köret már nem is kell hozzá.  

Hozzávalók 4 személyre:

1 db nagyobb karfiol
30 dkg darált csirkemell
15 dkg sajt
3 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
bors

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, az alsó rózsáit óvatosan vágd ki. Rakd lobogó vízbe, és főzd enyhén sós vízben forrástól számítva nyolc percig. Óvatosan szedd ki, és csepegtesd le. Egy tálban keverd össze a darált húst, a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát, a préselt fokhagymát, a kivágott, feldarabolt karfiolt és öt deka reszelt sajtot. Ízesítsd sóval, borssal, és rakd hozzá az aprított petrezselymet. 

Tedd kevés zsiradékkal kikent lábosba a karfiolt, és óvatosan töltsd az alsó rózsák helyére a darált húsos masszát. Süsd 180 fokon 30 percig, majd húzd ki a sütőből. A tetejére és az oldalára szórj reszelt sajtot. Told vissza, és várd meg, amíg a sajt megpirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések