Hideg napokon kifejezetten jólesik, ha a klasszikus darált húsos tésztát feldobod egy kis chilivel.
Nincs sok jobb, laktatóbb étel a mindenféle finomsággal teli tésztánál. Legyen szó feltétről vagy szószról, millióféleképp lehet variálni, ráadásul könnyen összedobható, ami egy rohanós napon nem elhanyagolható szempont. A klasszikus paradicsomos, húsos tészta is lehet különleges, csak fogj egy kis chilit, és szórd meg ízlés szerint, a végeredmény magáért beszél. Kevés parmezánnal, sütőben átsütve még finomabb.
Hozzávalók:
40 dkg darált hús
40 dkg szarvacska tészta
15 db koktélparadicsom
5 dkg reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál oregánó
őrölt chili
só
bors
Elkészítés:
Vágd fel apróra a vörös- és a fokhagymákat, a koktélparadicsomokat pedig szeld ketté. Forrósíts fel kevés olajat egy serpenyőben, és pirítsd rajta üvegesre a vöröshagymát, kicsit később mehet hozzá a fokhagyma. Ezután add hozzá a darált húst, az oregánót és ízlés szerint sót, borsot, majd amikor félig megpirul a hús, tedd hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat és az ízlés szerint chilit. Párold a húst szinte teljesen készre.
Közben egy lábosban bő, sós vízben főzd ki a tésztát. Figyelj, hogy ne legyen túl puha. Szűrd le, és keverd a raguhoz. Hintsd meg a reszelt parmezánnal, majd tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 10 percig.
0 Megjegyzések