Az új év első napján fogyasztott lencse anyagi fellendülést hoz.
A hiedelem úgy tartja, hogy ha január 1-jén lencsét fogyasztasz, akkor nem fogsz semmiben hiányt szenvedni az új évben. Az apró szemű hüvelyest nemcsak főzelék, hanem leves formájában is elkészítheted, ráadásul ez is ugyanolyan egyszerű.Próbáld ki alábbi receptünket, és döntsd el magad, hogy melyik verzió ízletesebb.
Hozzávalók:
20 dkg lencse
10 dkg füstölt hús
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2 babérlevél
1 evőkanál liszt
1 vöröshagyma
olaj
pirospaprika
só
Elkészítés menete:
A lencsét a főzés előtti napon áztasd be. Másnap szűrd át alaposan, tedd fel főni annyi vízben, amennyi jócskán ellepi, és add hozzá a babérlevelet. A füstölt húst darabold fel, és szintén add a leveshez.
A répákat pucold meg, majd amikor a hús elég puha, ezeket is tedd a levesbe. Kevés olajra szórd rá a felaprított hagymát, és dinszteld meg. Hintsd rá a lisztet, szórj rá pirospaprikát, és készíts sötét rántást. Ha minden megfőtt a levesben, keverd hozzá a rántást, főzd fel, végül sózd meg. Tetszésed szerint tejföllel tálald.
0 Megjegyzések