Nem kell sokáig a konyhában ácsorogni, mégis fantasztikusan finom lesz a lekváros muffin.
Muffint sütni nem bonyolult, csak össze kell keverni a száraz és a nedves hozzávalókat. Mivel gyors, bármikor elkészítheted, és akár tízóraira is csomagolhatsz belőle. A sima alapreceptet dobd fel lekvárral! Ha így készíted, puha, édes és abbahagyhatatlan sütit kapsz.
Hozzávalók 12 szelethez:
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
0.5 bögre olaj
10 dkg lekvár
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Rakd egy tálba a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben keverd ki a tojást a kétféle cukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat. Forgasd hozzá a lisztes keveréket. Akkor jó a massza, ha sima, homogén.
A muffinformába tegyél kapszlikat, és töltsd meg háromnegyedig a tésztával. Rakj mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha beleszúrsz az egyik muffinba egy tűt, és nem lesz ragacsos, a tészta átsült.
0 Megjegyzések