Zamatos almaszósz fahéjas illatfelhőben: desszertként vagy sült húsokhoz

Fűszerezd bátran a selymes, fahéjas almaszószt, mindig jó hozzá a fahéj, a szegfűszeg és a gyömbér!
Emlékszel még a menzáról az almaszószos sült húsra? Ha ízlett, ezt a változatot is meg kell kóstolnod. Sokkal finomabb, ráadásul önálló desszertként is megállja a helyét. Édes, fűszeres, és fél óra alatt elkészül. Ha nem fogy el rögtön, hűtőben egy-két napig eláll. 

Hozzávalók:

    5 db alma
    8 dkg cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 teáskanál fahéj
    1 teáskanál citrom
    0.5 mokkáskanál gyömbér
    0.5 mokkáskanál szegfűszeg

Elkészítés:

Az almát pucold meg, vágd ketté, és távolítsd el a magházat. Szeld kisebb gerezdekre vagy kockákra, és locsold meg a citrom levével. Tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Szórd meg fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával, szegfűszeggel, és főzd puhára 15-20 perc alatt. A vége felé rakd hozzá a cukrot, és pürésítsd botmixerrel. Ha úgy szereted, hagyhatsz darabokban is gyümölcsöt. Melegen és hidegen egyaránt finom. 

0 Megjegyzések

Hirdetés