Ha szereted a különféle lepénykenyereket, akkor ezt is kóstold meg! Puha, sokféle finomság van rajta, karfiollal, baconnel nem a megszokott.
Lepénykenyeret sokféleképpen készíthetsz, szinte minden országnak megvan a kedvence. Egyszerűbb és kevesebb macerával jár, mint a pizza. A tésztával nagyon könnyű bánni, a feltéteket pedig kedvedre variálhatod. Ha szereted a karfiolt, azt is tegyél rá. Jól illik a tejfölös szószhoz és a baconhöz.
Hozzávalók:
A tésztához
3 bögre liszt
2.5 dl meleg víz
1.2 dl olívaolaj
2 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
0.5 teáskanál só
A tetejére
10 dkg bacon
10 dkg sajt
1 db tojás
1 kis pohár tejföl
1 db tojás
1 fej karfiol
só
bors
Elkészítés:
A vizet langyosítsd meg, oldd fel benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát megemelkedik, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az olívaolajat, rakd hozzá az élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Pihentesd 45 percig, majd egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe. Szurkáld meg villával, és pihentesd még 20 percig.
A karfiolt szedd rózsáira, és főzd meg sós vízben 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd ki a tojással, majd ízesítsd sóval, borssal, és simítsd a tésztára. A tetejét pakold meg karfiollal, baconnel és reszelt sajttal, majd forró sütőben süsd meg 180 fokon 25 perc alatt.
0 Megjegyzések