A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karfiolos, baconös lepénykenyér sok sajttal: egyszerűbb, mint a pizza

Ha szereted a különféle lepénykenyereket, akkor ezt is kóstold meg! Puha, sokféle finomság van rajta, karfiollal, baconnel nem a megszokott.
Lepénykenyeret sokféleképpen készíthetsz, szinte minden országnak megvan a kedvence. Egyszerűbb és kevesebb macerával jár, mint a pizza. A tésztával nagyon könnyű bánni, a feltéteket pedig kedvedre variálhatod. Ha szereted a karfiolt, azt is tegyél rá. Jól illik a tejfölös szószhoz és a baconhöz. 

Hozzávalók:

A tésztához

    3 bögre liszt
    2.5 dl meleg víz
    1.2 dl olívaolaj
    2 dkg élesztő
    1 teáskanál cukor
    0.5 teáskanál só

A tetejére
    10 dkg bacon
    10 dkg sajt
    1 db tojás
    1 kis pohár tejföl
    1 db tojás
    1 fej karfiol
    só
    bors

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, oldd fel benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát megemelkedik, és habos lesz a teteje. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az olívaolajat, rakd hozzá az élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Pihentesd 45 percig, majd egyengesd zsiradékkal kikent tepsibe. Szurkáld meg villával, és pihentesd még 20 percig. 

A karfiolt szedd rózsáira, és főzd meg sós vízben 10 perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A tejfölt keverd ki a tojással, majd ízesítsd sóval, borssal, és simítsd a tésztára. A tetejét pakold meg karfiollal, baconnel és reszelt sajttal, majd forró sütőben süsd meg 180 fokon 25 perc alatt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések