Sütőben sült, fahéjas-mézes birsalma: egyszerű, mégis mennyei desszert

A sült birsalma hamisítatlan őszi desszert. A gyümölcs fanyarságát tompítja a méz, a fahéjtól pedig még finomabb lesz.
A birsalma rendkívül értékes gyümölcs, mégsem igazán felkapott. Nagy mennyiségben tartalmaz C- és A-vitamint, számos jótékony hatása ismert. Illata már messziről csábít, hát még, ha megbolondítod fahéjjal és csillagánizzsal. Nyersen kevésbé élvezhető, ha megsütöd, mesés desszert lehet belőle. Tálaláskor tejszínhabbal tovább fokozhatod az élményt.

Hozzávalók:

    6 db birsalma
    6 db csillagánizs
    6 teáskanál méz
    2 teáskanál fahéj
    1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, vágd ketté, és távolítsd el a magházat. Ha túl nagy a gyümölcs, akár több szeletre is vághatod. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és rendezd el benne az almákat. A mézet keverd össze a fahéjjal, mindegyik gyümölcsre szórj a keverékből, és mehet rájuk egy-egy csillagánizs.

Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor az almába könnyen bele tudsz szúrni egy hegyes kést, vedd ki a sütőből, és csorgass rá még egy kis mézet.

0 Megjegyzések

Hirdetés