Hirdessen itt

Vegetáriánus lasagne édesburgonyával és sütőtökkel: ebből senkinek sem hiányzik a hús

Édesburgonya, sütőtök, sok sajt: csupa olyan finomság van ebben lasagnéban, amitől osztatlan népszerűségnek örvendhet.
A lasagne nem csak bolognai raguval finom. Friss zöldségekkel, tejszínnel is érdemes kipróbálni. Itt a sütőtök és az édesburgonya szezonja, spenóthoz pedig bármikor hozzájuthatsz, ha máshogy nem, fagyasztva. A besamelmártás a zöldséges változatra is kötelező. Amíg a tök megsül, az édesburgonya és a spenót is készen áll a rétegezésre. 

Hozzávalók:

    50 dkg édesburgonya
    20 dkg lasagne tészta
    2 bögre spenót
    1 kisebb sütőtök
    5 dkg vaj
    5 dkg liszt
    5 dl tej
    2 dl tejszín
    2 gerezd fokhagyma
    1 evőkanál fenyőmag (elhagyható)
    1 késhegynyi szerecsendió
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A megmosott, felkarikázott édesburgonyát főzd félpuhára 15 perc alatt. A tököt vágd ketté, távolítsd el a magokat, és rendezd tepsibe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 45 perc alatt. A spenótot fonnyaszd meg kevés olajon, és ízesítsd zúzott fokhagymával. A besamelhez a vajat olvaszd meg kis lángon, szórd hozzá a lisztet, és picit pirítsd meg. Öntsd hozzá a langyos tejet, és fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. 

Amikor a zöldségek puhák, rétegezd a hozzávalókat kivajazott tepsibe. Csak arra figyelj, hogy alulra krumpli kerüljön, arra felváltva a többi hozzávaló. A rétegeket locsold meg tejszínnel, és besamel is mehet a zöldségekre. Ügyelj, hogy a tetejére tészta kerüljön, majd egyengesd rá a maradék besamelt, és szórd meg reszelt sajttal, esetleg fenyőmaggal. Süsd 180 fokon 20 percig lefedve, majd fólia nélkül még pirítsd 10-15 percig. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések