A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes kelbimbóleves krémesen: sült kelbimbóból a legfinomabb

Eszméletlen finom levest készíthetsz az egyik legegészségesebb, ám nálunk még mindig kevésbé ismert és kedvelt zöldségből, a kelbimbóból.
Kelbimbóból sokkal egyszerűbb ízletes ételeket készíteni, mint gondolnád. Ősszel, télen, amikor kifejezetten jólesnek a forró fogások, remek alapja lehet egy igazán ínycsiklandó levesnek. Ha megsütöd a zöldséget, még karakteresebb lesz az íze. A tejszíntől kellemesen selymessé válik. Ha nincs maradék húsleves a hűtődben, készíts hozzá alaplét.

Hozzávalók:

    50 dkg kelbimbó
    10 dkg füstölt sajt
    3 dl tejszín
    1 l húsleves
    0.5 db póréhagyma
    1 evőkanál liszt
    só
    bors
    olívaolaj

Elkészítés:

A kelbimbókat tisztítsd meg, vágd ketté, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg olívaolajjal, és ízlés szerint szórd meg sóval, borssal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt.

Egy lábosban hevíts olívaolajat, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Rakd hozzá a kelbimbót, és öntsd hozzá a levest. Főzd 10 percig, majd pépesítsd botmixerrel. A tejszínt keverd össze a liszttel, és csorgasd a levesbe. Rottyantsd össze, tedd hozzá a reszelt sajtot, és amikor elolvad, rögtön tálalhatod. Pirított baconnel fenséges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések