A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Selymes fokhagymakrémleves brokkolival: átmelegít és laktat

Nyirkos, hűvös őszi estéken jön el a lélekmelengető krémlevesek ideje. Az immunerősítő fokhagymás változatot turbózd fel brokkolival is!
A fokhagyma - amellett, hogy immun- és szíverősítő, baktériumölő - rengeteg ételbe felhasználható. Isteni krémlevest készíthetsz belőle, ami jót tesz testnek-léleknek egyaránt. Hogy lehet ezt még fokozni? Rakj bele brokkolit is! Sőt, ha krumplit is teszel hozzá, nem kell liszttel sűríteni, mégis egy igazán gazdag és laktató fogást kapsz. Cipóban tálalva még elegánsabb.

Hozzávalók 4 személyre:

    0.5 fej brokkoli
    8 gerezd fokhagyma
    8 dl víz
    2 db közepes krumpli
    1 db húsleveskocka
    2 dl főzőtejszín
    olaj
    só
    bors

Elkészítés:

A fokhagymákat pucold meg, és reszeld le. A brokkolit mosd meg alaposan, és szedd rózsákra, a krumplit hámozd meg, majd vágd fel apró kockákra. Ezután a fokhagymát futtasd meg az épp forrósodó olajon, szórd bele a zöldségeket, és pirítsd kevergetve egy percig.

Öntsd fel a vízzel, morzsold bele a leveskockát, sózd, borsozd, majd fedő alatt főzd körülbelül 20 percig, amíg a krumpli és a brokkoli megpuhul. Ha kész, a brokkolit szedd ki, és botmixerrel pépesítsd a többi zöldséget. Öntsd bele a tejszínt, rottyants egyet rajta. Feltétnek rakd vissza a brokkolit, de szórhatsz még rá sajtot, és krutonnal, levesgyönggyel is tökéletes.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések