A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Forró, karfiolos édesburgonya-krémleves: szuperegészséges és nagyon finom

Ki ne hagyd az egészséges és laktató édesburgonya-krémlevest! Átmelegít, nem hizlal, és finom!
A hűvösebb őszi napokon egy jó adag forró, krémes leves mindig jól jön. Az édesburgonya és a karfiol is szuperélelmiszer, tele vannak értékes összetevővel, feltuningolják a szervezetet, és kevés szénhidrát mellett is tartalmassá teszik az ételt. Sokszor ki lehet fogni akciósan az édesburgonyát, így kevés pénzből is kihozhatod.

Hozzávalók:

    5 db édesburgonya
    0.5 fej karfiol
    2 dl tejszín
    1 db vöröshagyma
    1 db leveskocka
    só
    bors

Elkészítés:

Az édesburgonyát mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A karfiolt szedd rózsáira, a hagymát pedig pucold meg. Öblítsd le, és rakd a zöldségeket egy lábosba a hagymával együtt, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és morzsold bele a leveskockát. Főzd körülbelül 20 percig.

Ha a zöldségek megpuhulnak, pépesítsd botmixerrel. Nem baj, ha maradnak benne kisebb darabok. Mehet vissza a tűzre, öntsd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Tálaláskor sajt- vagy zöldségchipset, zöldhagymát is kínálhatsz hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések