A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves: sűrű és laktató

A brokkoli valódi szuperzöldség, ráadásul ízletes levest készíthetsz belőle. Elég utána egy könnyű második fogás.
A brokkoliról mindenki tudja, hogy nagyon egészséges, rengeteg vitamint és fontos ásványi anyagot tartalmaz. Vannak azonban, akik még mindig kerülik. Ha a kételkedők megkóstolják ezt a brokkolikrémlevest, biztosan megszeretik a szuperzöldséget. Van benne krumpli is, amitől laktatóbb lesz. A tejszíntől isteni krémessé válik, a sajt pedig a ráadás. 

Hozzávalók:

    1 db brokkoli
    2 db krumpli
    10 dkg sajt
    2 dl tejszín
    1 db vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 db húsleveskocka
    2 evőkanál olaj
    só
    bors
    szerecsendió

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsd fel. Hevítsd fel az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Dobd hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett brokkoli és a kockára vágott krumpli is mehet hozzá. Keverd alaposan össze, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, leveskockával, és főzz puhára mindent 15-20 perc alatt.

A zöldségeket pépesítsd botmixerrel, majd csorgasd bele a tejszínt, és rottyantsd össze. Tedd hozzá a reszelt vagy kis darabokra vágott sajtot. Amikor elolvad, húzd le a tűzről. Tálaláskor megszórhatod snidlinggel, újhagymával, tehetsz bele leveskockát is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések