A fehérbortól még ízletesebbé válik a sűrű, selymes, kakukkfűvel megbolondított gombakrémleves.
Alig 20 perc, és illatos, zamatos gombakrémlevest varázsolhatsz az asztalra. A hozzávalókat egy erdei séta során saját magad is beszerezheted. Bátran öntsd hozzá a bort, mert főzés közben az alkoholtartalma elpárolog! Baconchipsszel vagy a krutonnal még tartalmasabbá teheted.
Hozzávalók:
30 dkg gomba
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
2 ág kakukkfű
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 db leveskocka
só
bors
olaj
Elkészítés:
A gombát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra, és mosd meg jó alaposan. Az olajat hevítsd fel, dobd rá az aprított vöröshagymát, kicsit később a zúzott fokhagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a gombát, pirítsd rövid ideig. Sózd, borsozd, rakd hozzá a kakukkfüvet, öntsd fel nyolc deci vízzel és a borral, majd morzsold bele a leveskockát. Főzd 15 percig, amikor a gomba puha, pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a liszttel elkevert tejszínt, és rottyantsd össze.
0 Megjegyzések