A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes, kakukkfüves gombakrémleves: melengető vacsora hűvös napokra

A fehérbortól még ízletesebbé válik a sűrű, selymes, kakukkfűvel megbolondított gombakrémleves.
Alig 20 perc, és illatos, zamatos gombakrémlevest varázsolhatsz az asztalra. A hozzávalókat egy erdei séta során saját magad is beszerezheted. Bátran öntsd hozzá a bort, mert főzés közben az alkoholtartalma elpárolog! Baconchipsszel vagy a krutonnal még tartalmasabbá teheted.

Hozzávalók:

    30 dkg gomba
    2 dl tejszín
    2 evőkanál liszt
    2 ág kakukkfű
    1 db vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    1 dl száraz fehérbor
    1 db leveskocka
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A gombát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra, és mosd meg jó alaposan. Az olajat hevítsd fel, dobd rá az aprított vöröshagymát, kicsit később a zúzott fokhagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a gombát, pirítsd rövid ideig. Sózd, borsozd, rakd hozzá a kakukkfüvet, öntsd fel nyolc deci vízzel és a borral, majd morzsold bele a leveskockát. Főzd 15 percig, amikor a gomba puha, pürésítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a liszttel elkevert tejszínt, és rottyantsd össze. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések