A céklától csodás íze és élénkebb színe lesz a könnyű kevert tésztának, aminek a tetejére csokimáz is kerül.
Ha először furcsának tűnik a céklás csokitorta, gondold csak végig, hányféle zöldséget használunk a sütikbe íz- és állagjavításra. Ha a cukkini, a sütőtök vagy éppen a répa is illik a tésztába, akkor a cékla miért ne lenne jó bele? A színe élénkebb, az íze pedig édesebb, finomabb lesz. Tortafomában sütve, csokimázzal még elegánsabb.
Hozzávalók:
A tésztához
30 dkg liszt
25 dkg cékla
15 dkg cukor
10 dkg étcsoki
3 db tojás
2 evőkanál kakaópor
1 dl olaj
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A mázhoz
10 dkg étcsoki
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A céklát mosd meg, és főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Amikor kihűl, hámozd meg, és pépesítsd késes aprítógépben vagy reszeld le. Az étcsokit olvaszd fel.
A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, a sütőporral és a kakaóval. Egy másik edényben keverd ki jól a tojást a kétféle cukorral és az olajjal, majd forgasd hozzá a száraz elegyet. Tedd hozzá a céklát, a csokit, és alaposan keverd össze.
Simítsd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt.
A mázhoz a darabokra tördelt étcsokit vízgőz felett olvaszd össze a vajjal, és simítsd a tészta tetejére.
0 Megjegyzések