A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pihe-puha céklás csokitorta: édes, mint az álom

A céklától csodás íze és élénkebb színe lesz a könnyű kevert tésztának, aminek a tetejére csokimáz is kerül.
Ha először furcsának tűnik a céklás csokitorta, gondold csak végig, hányféle zöldséget használunk a sütikbe íz- és állagjavításra. Ha a cukkini, a sütőtök vagy éppen a répa is illik a tésztába, akkor a cékla miért ne lenne jó bele? A színe élénkebb, az íze pedig édesebb, finomabb lesz. Tortafomában sütve, csokimázzal még elegánsabb. 

Hozzávalók:

A tésztához
    30 dkg liszt
    25 dkg cékla
    15 dkg cukor
    10 dkg étcsoki
    3 db tojás
    2 evőkanál kakaópor
    1 dl olaj
    2 teáskanál sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 csipet só

A mázhoz
    10 dkg étcsoki
    1 evőkanál vaj

Elkészítés:

A céklát mosd meg, és főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Amikor kihűl, hámozd meg, és pépesítsd késes aprítógépben vagy reszeld le. Az étcsokit olvaszd fel.

A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, a sütőporral és a kakaóval. Egy másik edényben keverd ki jól a tojást a kétféle cukorral és az olajjal, majd forgasd hozzá a száraz elegyet. Tedd hozzá a céklát, a csokit, és alaposan keverd össze.

Simítsd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. 

A mázhoz a darabokra tördelt étcsokit vízgőz felett olvaszd össze a vajjal, és simítsd a tészta tetejére. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések