A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, hagymás céklalekvár: kenyérre, sültek mellé fenséges

A hagymás céklalekvár édes, fűszeres, és sokoldalúan felhasználható. Sokkal finomabbak lesznek tőle a legkülönfélébb ételek.
A cékla olyan finom és egészséges, hogy muszáj belőle minél többféle fogást készíteni. A zöldséglekvárok mindig különlegesek, a cékla is tökéletes alap hozzá. Fűszerezve, balzsamecettel és lila hagymával egyszerűen fantasztikus, ráadásul elkészíteni is pofonegyszerű. Kenheted kenyérre, jól megy a sült húsokhoz, a sajtokhoz, a hamburgeredbe, sőt a sós kekszekhez is. Tálaláskor friss zöldfűszerekkel tovább ízesítheted. 

Hozzávalók:

    70 dkg cékla
    2 db lila hagyma
    2 evőkanál olívaolaj
    1 dl balzsamecet
    1 dl vörösbor
    1 teáskanál méz
    2 gerezd fokhagyma
    só
    bors
    gyömbér

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, majd főzd félig puhára 20 perc alatt. Amikor kicsit hűl, hámozd meg, és reszeld le. A lila hagymát pucold meg, és vágd apróra. Rakd a felhevített olívaolajra, és kevergetve dinszteld meg. Amikor összeesik, dobd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a céklát, és fűszerezd sóval, borssal, gyömbérrel. Öntsd hozzá a balzsamecetet, a vörösbort, tedd hozzá a mézet, majd kis lángon, gyakran megkeverve párold puhára 25-30 perc alatt. Amikor az állaga a lekváréra hasonlít, lehúzhatod a tűzről. Kanalazd kisebb üvegekbe. Tárold száraz, hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések