A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós, édesburgonyás röszti: ez nem fog tocsogni az olajban

Az édesburgonyás röszti szósszal önálló vacsora, vagy akár izgalmas köret is lehet.
Nem az számít, hogy rösztinek, lapcsánkának, tócsninak vagy cicegének hívod, sokkal inkább az, hogy nagyon finom. Édesburgonyából is kiváló, amihez bátran rakhatsz karakteresebb sajtot. Nincs vele sok munka, és elrontani is képtelenség. Kínálhatsz hozzá joghurtos vagy tejfölös öntetet, amit zöldfűszerekkel, fokhagymával is feldobhatsz. Süsd tepsiben, sokkal kevesebb olaj kell hozzá.  

Hozzávalók:

    50 dkg édesburgonya
    10 dkg sajt
    5 dkg liszt
    2 db tojás
    1 gerezd fokhagyma
    0.5 db vöröshagyma
    0.5 teáskanál fűszerkömény
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Nyomkodd ki belőle a nedvességet, majd add hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a lisztet, az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel. Keverd össze a masszát. 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd kanalazz rá kisebb halmokat, és lapítsd el egy kicsit.  Locsold meg kevés olajjal, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Félidőben forgasd át a rösztiket, hogy mindkét oldaluk egyformán süljön. A végén magasabb hőfokon piríthatod is, hogy ropogósabbak legyenek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések